just det ja!

Ingen har väl missat det antar jag, men OM någon nu skulle ha gjort det så kan jag meddela att bästa Markus Krunegård inte bara släpper EN ny skiva i höst, utan TVÅ. På samma dag. Helt olika album med olika namn och enligt upphovsmannen själv olika känsla. Helt lovely!



precis som då

Okej, den här kanske också har liiite att göra med att det inte blir något bloggande gjort. Vilken total orgie i nostalgi! Lååååånga intervjuer från i år med t.ex. bluroasispulp och suede om hur dom upplevde mitten av 90-talet och det musikaliska klimat som rådde då. Och ALLA, verkligen ALLA är med i kortare intervjuer. Om du har någon relation till britpop överhuvudtaget så bara måste du läsa den här tidningen!  


avgiftad

Alltså, jag lever. Det var bara så att två veckors totalt uppehåll från datorer tydligen medförde att man kom hem och var helt avgiftad och icke-beroende. Konstigt det där. Sen är det ju det där med sommar också. Mycket rosévin som ska drickas i parker och på uteserveringar, inte alltid man hinner blogga då. Men nu så!

Jag har ju tjatat en del om det där med bristen på riktigt bra låtar den här våren och försommaren. Det har onekligen varit lite snålt, även om det kommit en hel del trevliga skivor. Nu verkar dock proppen ha släppt. Under tiden jag var i frihetens förlovade land (?!?) landade några riktiga vinnare på skivdiskarna. 

En av dom är den här. Det här kan vara det bästa som släppts i år hittills. Och JA den innehåller låtar som man kommer bli galet glad om man hör dom på fester. Har redan dansat till dom. Äntligen!

Det är tur att det finns folk som håller koll på skivflödet när man flyr landet så man inte missar allt! :)


Original-videorna är tyvärr blockade från att kunna användas på bloggar, men jag rekommenderar starkt att ni söker upp dom själva på youtube, dom är nämligen grymma. Här får ni hålla till godo med musiken. Inte helt fel det heller. 



tillbaka i hägersten

Japp, nu är jag hemma i småstan igen. New York var allt man hade kunnat vänta sig och lite till, en så oerhört häftig stad! Där finns verkligen allt, och vad som helst kan hända när som helst. Stockholm skulle kännas lite tråkigt trodde man när man kom hem, lite stelt och förutsägbart, lite litet och lite instängt.

Men sen fick man se dom här hyllningarna till Michael Jackson som dansgruppen Bounce tagit initiativ till och så ändrade man sig. Vad som helst kan tydligen hända när som helst, här också. Beat it, New York!





Mer rapporter från andra sidan Atlanten, och mer musik, kommer senare! 

RSS 2.0